En hälsning från oss i arkivet:

Lämna gärna kommentarer om du har tankar, funderingar eller annat som kan vara av värde. Det är alltid trevligt med respons från läsarna - vare sig det är egna frågor eller svar på frågor från oss skribenter. Tack på förhand!

tisdag 24 juli 2007

Platt som en pannkaka

Detta inlägg ska som titeln avslöjar handla om pannkakor.
Det finns två olika sorter, vattpannkaka och vetemjölspannkaka.

Vattpannkaka
Ingredienserna var 'pannkaksmjöl' som bestod av ärtmjöl och kornmjöl i vissa proportioner samt ibland en nypa vetemjöl och 'blanddrick (se d.o) som bestod av kärnmjölk och vatten blandat: 'vattpannkakan' gräddades som en vanlig 'tunnpannkaka'.

Upl. Börstil o vaksala mfl snar

Vetemjölspannkaka:
'Det skulle vara nå riktigt märkvärdigt, när man fick vetemjölspannkaka. Annars hade man pannkakasmjöl av korn och ärter och bara lite vete'.

Upl. Börstil o vaksala mfl snar


Nu vet ni vilken sorts pannkaka som ni ska bjuda på ifall det kommer fina gäster :)

/L

Inga kommentarer: