Detta inlägg ska som titeln avslöjar handla om pannkakor.
Det finns två olika sorter, vattpannkaka och vetemjölspannkaka.
Vattpannkaka
Ingredienserna var 'pannkaksmjöl' som bestod av ärtmjöl och kornmjöl i vissa proportioner samt ibland en nypa vetemjöl och 'blanddrick (se d.o) som bestod av kärnmjölk och vatten blandat: 'vattpannkakan' gräddades som en vanlig 'tunnpannkaka'.
Upl. Börstil o vaksala mfl snar
Vetemjölspannkaka:
'Det skulle vara nå riktigt märkvärdigt, när man fick vetemjölspannkaka. Annars hade man pannkakasmjöl av korn och ärter och bara lite vete'.
Upl. Börstil o vaksala mfl snar
Nu vet ni vilken sorts pannkaka som ni ska bjuda på ifall det kommer fina gäster :)
/L
En hälsning från oss i arkivet:
Lämna gärna kommentarer om du har tankar, funderingar eller annat som kan vara av värde. Det är alltid trevligt med respons från läsarna - vare sig det är egna frågor eller svar på frågor från oss skribenter. Tack på förhand!
tisdag 24 juli 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar