En hälsning från oss i arkivet:

Lämna gärna kommentarer om du har tankar, funderingar eller annat som kan vara av värde. Det är alltid trevligt med respons från läsarna - vare sig det är egna frågor eller svar på frågor från oss skribenter. Tack på förhand!

tisdag 31 juli 2007

Klädmode för bebisar

Nyfödda barn böra inlindas i något gammalt för att ej bli flynötta.

flynött a. 'som fort nöter ut kläder'

Är det det nyfödda barnet som nöter ut kläderna, tro? Eller är det föräldrarna? I Uppland verkar det hur som helst klokast att dra det äldsta du har i tygväg över ben och armar på lille Arvid eller lilla Elsa; stickat som virkat - eller tovat - allt som går att tota ihop till ett klädesplagg verkar gå hem. Polarn o Pyret? Nej, tack.

För övrigt är det bara att slå flutörat till om du framöver får påtryckningar från mammor världen över för att du följer modeflugan från Kårsta i Uppland. Troligen var det angeläget i Göteborgstrakten redan 1766 att inte bry sig om andras åsikter. Goda nyheter, inte sant. Krackelerar vänskapskretsen på grund av missförstånd så är det troligen nyttigt att minska ner på antalet vänner i vilket fall, åtminstone om man följer rådet från kära, trogna Närke:

"Ha inte för många vänner."

©

Inga kommentarer: