En hälsning från oss i arkivet:

Lämna gärna kommentarer om du har tankar, funderingar eller annat som kan vara av värde. Det är alltid trevligt med respons från läsarna - vare sig det är egna frågor eller svar på frågor från oss skribenter. Tack på förhand!

onsdag 25 juli 2007

Partytrick

Dagens tips:

Från Norrbotten kommer ett belägg vars information tycks ha gett mersmak, och det är en välkänd, även i våra dagar, balanseringskonst. Liggande på golvet med en butelj på pannan ska man resa sig upp utan att förlora jämvikten - och det hela gick i det här fallet under namnet "stiga upp med flaskan". Ett partytrick á 1936, mina vänner, inte illa!

Och när vi nu ändå har med flaskan att göra så kan här nämnas ännu ett litet utrop om missnöje tränger in i tillvaron: "Kyss mej på flasklocke!" eller varianten som inte riktigt ger ett lika tydligt budskap: "Kyss mej där jag menar nu." Ett ytterligare talesätt från Vittinge sn i Uppland som finns med på samma kort känns betydligt varmare i uppmaningen, eftersom man i vänligt valt tonläge mycket väl kan uppskatta ett "kyss mej på öra!".

©

Inga kommentarer: