En hälsning från oss i arkivet:

Lämna gärna kommentarer om du har tankar, funderingar eller annat som kan vara av värde. Det är alltid trevligt med respons från läsarna - vare sig det är egna frågor eller svar på frågor från oss skribenter. Tack på förhand!

fredag 27 juli 2007

Partytrick?

Dagens partytrick kommer från Småland och kallas Tiggar-skjuts! Vi borde kanske kalla det här för en lek, eller underhållning, istället för partytrick visserligen för jag tror inte att det är så bra att försöka sig på detta med lite alkohol i kroppen.

"Skjutsa tiggare"
En man lägger sig på golvet på rygg med armarna bakom huvudet, handflatorna uppåt, benen upplyfta och förda bakåt till i höjd med huvudet. En annan deltagare ställer fötterna på den liggandes handflator och lägger magen på hans fotsulor. Därefter ger den liggande med händer och fötter en kraftig sats varvid den andre flyger några meter framåt.

Detta kanske till och med är något att ta efter och göra en turnering av; Arkivsmästerskapen? Frågan är ju bara vem och hur man vinner, den som kastar en person eller den som lyckas flyga så långt som möjligt? Man kanske skulle tävla i par?

/J

Inga kommentarer: