En hälsning från oss i arkivet:

Lämna gärna kommentarer om du har tankar, funderingar eller annat som kan vara av värde. Det är alltid trevligt med respons från läsarna - vare sig det är egna frågor eller svar på frågor från oss skribenter. Tack på förhand!

söndag 8 augusti 2010

Flaggleken

Här kommer regler till denna roliga lek.

flaggleken
Kalmar, N. Möre hd
Lekes i skog. I varje lag finns anfallande och försvarare. Försvarare skall vakta flaggor som hänger i träden i ögonhöjd. De anfallande i de båda lagen skall ta varandras flaggor. Försvararna kan ta tillfånga de anfallande i motståndarlaget. Om en anfallande blivit tillfångatagen, kan en kamrat lösa ut fången genom att ta en flagga. Den som tagit en flagga, får fritt gå tillbaka till sin egen sida. Det finns en ungefärlig gräns mellan de båda sidornas träd med flaggor. För en fånge får man en poäng, för en flagga två.

Det var länge sedan som man lekte denna lek i skolan. Vid något tillfälle var vi i skogen men annars lektes denna lek på fotbollsplanen. Då låg flaggorna (som var band som man har på sig för att markera vilket lag man är i t.ex.) i en rockring eller något annat cirkelformat. Ett streck delade upp planen i två sidor och sedan var det bara att springa över och ta flaggor. Blev man tagen fick man stå och vänta på motståndarnas sida tills någon från ens eget lag kom och tog ens hand, då fick man lugnt gå tillbaka till sin sida.

Just då hade man full koll på reglerna, men nu kan jag inte riktigt minnas dem helt. Hur lekte ni flaggleken?

/L

Inga kommentarer: