En hälsning från oss i arkivet:

Lämna gärna kommentarer om du har tankar, funderingar eller annat som kan vara av värde. Det är alltid trevligt med respons från läsarna - vare sig det är egna frågor eller svar på frågor från oss skribenter. Tack på förhand!

onsdag 6 februari 2008

Ulven tjuter i skogen

Här kommer ytterligare en lek.

tjuta v.
Vg., Laske hd, Larvs sn
De lekte ibland en lek, som hette "ulven tjuter i skogen". Då ställde sej den, som var ulven, ett stycke framför alla de andra, och så ropade han: "Ulven tjuter i skogen". -"Vad väntar han på?" svarar de andra. - "Vakten"... sa' han. - "Tag 'na då!" sa' de. Och så sprang de fram emot honom, så fort de kunde, och då skulle han ta någon av dom, som fick bli ulv nästa gång. Kunde han inte det, fick han vara ulv själv ända tills det lyckades.

Visst låter det som en trevlig lek! Lite som den här när vargen står i mitten och så ska kycklingarna springa till sin mamma. Eller som den när det står en tagare i mitten som ska komma på en färg, och om man har den får man gå förbi och om man inte har den färgen på sig så måste man springa. Synd att man inte leker så mycket lekar längre. Då glömmer man bort alla roliga lekar som finns.
/L

3 kommentarer:

Jessica sa...

Under hökens alla vingar menar du! :)
/J

L sa...

Just det.. Hade fått lite hjärnsläpp!

David sa...

Do you wanna play?