En hälsning från oss i arkivet:

Lämna gärna kommentarer om du har tankar, funderingar eller annat som kan vara av värde. Det är alltid trevligt med respons från läsarna - vare sig det är egna frågor eller svar på frågor från oss skribenter. Tack på förhand!

torsdag 1 november 2007

Såhär ska du göra för att få se din tillkommande!

Om du känner dig nyfiken på vem du egentligen är ämnad att vara med ska du följa dessa råd för att lista ut det. Det finns några olika sätt som visar hur man kan gå till väga. Antingen kan man välja det man tycker är bäst, eller för säkerhetsskull testa alla tre.


1) dröm, Jämtl. Marieby sn


gröt av en sked vatten, en sked mjöl och en sked salt, som flickan skulle koka och äta en torsdagskväll, om hon ville se sin tillkommande. I drömmen, då saltgröten alstrat törst, skulle då denne komma och ge henne dricka.


2) drömströmming, Häls. Regnsjö


Drömströmming. [salt strömming som flickorna stekte och åto för att i drömmen få se sin tillkommande]


3) Drömkaka eller drömpannkaka - samma princip att den ska vara salt och så ska den tillkommande ge en att dricka i drömmen


En anmärkningsvärd sak är att det i de flesta exempel bara nämns att flickor ska göra detta. Men pojkar då? Vad ska de göra för att få se sin tillkommande i en dröm? Kanske var det så förr i tiden att det här var något som förknippades med flickor, men nu tycker jag att det lika väl kan stå flickor och pojkar.


Lägg även märke till att det i första exemplet om saltgröten tydligt står att det ska ätas på en torsdagskväll. Så då är det ju bara att börja idag!


/L

Inga kommentarer: